ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Председник општине
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Званичан почетак нове школске године протекао је у знаку свечаног пријема 231 првака у основним школама на подручју општине Врњачка Бања.

2016 09 06 4

Најмлађе ученике ОШ "Попински борци" поздравио је Председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић који је обећао да ће, и убудуће, активности ове локалне самоуправе бити усмерене ка унапређењу и побољшавању услова за учење у свим школама на подручју врњачке општине.

2016 09 06

Циљ је да се услови у свим школама општине доведу на једна оптималан ниво, како би родитељи уписивали своју децу у школе у сеоским подручјима, што представља предуслов да млади остану да живе у местима где су рођени, где су одрасли и похађали школу. Ове године, Општина Врњачка Бања је сваком ђаку прваку доделила по 4000 динара. За разлику од прошле године, новчана средства која се додељују првацима, увећана су за хиљаду динара по ђаку, како би се на симболичан начин породицама помогао и олакшао полазак деце у први разред. На крају обраћања, председник Ђуровић пожелео је првацима, учитељима и родитељима успешну школску годину.


Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.