ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Председник општине
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

На државном путу II Б реда број 411 асфалтирана је деоница у дужини од 300 метара, која пролази кроз Ново Село.  

Novo Selo asfaltiranje

Радове на овој деоници данас је обишао Председник општине Бобан Ђуровић са сарадницима. Реч је о инвестицији коју по пола финансирају ЈП „Путеви Србије“ из редовног одржавања и Општина Врњачка Бања. Поменути пут је од великог значаја јер представља везу са државним путем 22, пролази кроз најнасељеније село у врњачкој општини и повезује неколико места. “Овај пут је и стратешки битан војни пут који повезује Поморавље са планиниом Гоч, а преко планине Гоч даље према Краљеву, односно Александровцу и Копаонику“, истакао је први човек врњачке општине, Бобан Ђуровић. У наредном периоду, у плану је потпуна реконструкција улице Велибора Марковића, а након тога и радови у улици која води према Врњачком гробљу и завршетак радова на асфалтирању улице од базена Клобук до новог пута за Гоч.


Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.