ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Председник општине
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Почетак радова на реконструкцији једне од најфреквентнијих раскрсница у Врњачкој Бањи, која повезује Гочку улицу са улицама Олге Јовичић, Моравском, Цара Лазара и Кнеза Михајла, данас је обишао Председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић.

Raskrsnica Pahuljica

„Ради се o државном путу другог реда, где сваког дана, овом деоницом, пролази велики број возила“, рекао је Ђуровић и истакао да наведени пројекат Општина Врњачка Бања реализује у сарадњи са ЈП “Путеви Србије. Вредност пројекта износи 5 милиона динара и обухвата постављање три острва и изградњу прилазних стаза. Завршетак овог пројекта, чијом ће се реализацијом омогућити безбеднији проток возила и пешака, планиран је за средину августа месеца.

Raskrsnica Pahuljica 2016

Након завршетка ових радова, уследиће регулација и изградња кружног тока код пијаце у Врњачкој Бањи и код места званог Сплендор. „Осим што стварамо услове, не само за боље и безбедније функционисање саобраћаја, дајемо и атрактивност нашим саобраћајницама, на оном нивоу, као што смо то чинили и претходне четири године”, речи су председника врњачке општине, Бобана Ђуровића.


 

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.