ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Председник општине
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић обишао је са сарадницима радове на изградњи Националног ватерполо тренажног центра.

20160720 131108

Према његовим речима, после шест месеци радова, базени ће у августу бити спремни за тренинге пливача и ватерполиста, као и за рекреативце и непливаче. На основу потписаног уговора са извођачем радова, отворени део комплеска базена треба да буде завршен до 1. августа, а оно што до тада предстоји јесу радови на партерном уређењу, постављању плочица, завршетак свлачионица и трибина, чиме ће прва фаза бити завршена. У договору са Владом Републике Србије уследиће и друга фаза радова, односно покривање једног великог и мањег базена који ће бити у функцији у периоду када је, због временских услова, немогуће користити базен на отвореном. Мањи базен, димензија 15х12, биће затвореног типа и користиће се за обуку деце, а дугорочни план Општине Врњачка Бања је да свако дете, до седме године, научи да плива.


Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.