ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Председник општине
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Потписивањем споразума о сарадњи Општине Врњачка Бања, са општинама из Црне Горе, Беранама и Жабљаком, формализовано је пријатељство и сарадња у области друштвеног, привредног и политичког живота ових локалних самоуправа са врњачком општином.

Sporazumi o saradnji i prijateljstvu 11

Споразуми су, по речима Председника општине Врњачка Бања, Бобана Ђуровића значајна основа за будуће кандидовање заједничких пројеката према фондовима Европске уније, заједничко наступање у пројектима регионалног карактера, али и у размени богатог искуства у области туризма, заштите животне средине, комуналне делатности и примени тог искуства у локалним срединама. Свечаности, која је овим поводом приређена у скупштинској сали, присуствовале су и делегације из пријатељских општина Звечан и Карпош.


Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.