ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Председник општине
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Председник врњачке општине, Бобан Ђуровић примио је данас, у свом кабинету, чланове КК „Падобранац“ који су на недавно одржаном Светском првенству у Риминију, у оквиру Светске карате конфедерације, постигли запажене резултате.

Karate klub Padobranac

На овом првенству боје својих држава и клубова бранило је око 1000 такмичара из 30 земаља. Андријана Рисимић (13) освојила је две бронзане медаље, у категоријама борба и кате, за узраст од 12 до 13 година, испод 50 килограма, док се Тијана Рисимић (10) окитила бронзаном медаљом, у борбама за такмичаре до 40 килограма. Велики успех забележио је и Филип Ивановић, освојивши 4. место у категорији до 13 година. Карате клуб „Падобранац“ основан је 2002. године и тренутно има око 30 полазника. Према речима професора Небојше Јовановића, тренера и оснивача клуба „Падобранац“, са тренинзима се не стаје, јер полазнике овог клуба, већ у септембру, очекује Међународни карате турнир у Софији. Уручивши симболичне поклоне нашим младим и успешним каратистима, Председник општине је истакао да се сваки труд и рад исплате, а да су доказ за то управо полазници карате клуба „Падобранац“ који на великим такмичењима остварују запажене резултате.


Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.