ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Председник општине
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Свечаном седницом у Kристалној сали Хотела „Звезда“ обележен је Дан Општине, у присуству министра омладине и спорта, Вање Удовичића, представника политичког, привредног, културног и верског живота.

MMP 5988

 

Прославу Дана Општине увеличали су и чланови делегација братских општина и градова Врњачке Бање. По традицији, Председник општине Бобан Ђуровић и председник Скупштине општине Иван Радовић уручили су признања и захвалнице појединцима и колективима који су својим активностима допринели развоју и угледу Општине Врњачка Бања и пружили велику помоћ и подршку њеним грађанима. Највеће општинско признање – Повеља додељена је Министарству омладине и спорта за немерљив допринос афирмацији спорта у општини Врњачка Бања и улагања у развој спортске инфраструктуре, односно у изградњи Националног тренажног ватерполо центра, Националног одбојкашког центра и реконструкцији терена малих спортова „Коцка“, што ће знатно унапредити спортски туризам у Врњачкој Бањи и допринети њеном заузимању позиције лидера у тој области.

MMP 6099

Плакетама са златним амблемом награђени су ЈП „Србија путеви“, Факултет за хотелијерство и туризам Врњачка Бања и Јелена Боровић – Димић. В.Д. директору Клиничког центра Србије, др Милики Ашанину, В.Д. директору Инстутита за ортопедско – хируршке болести „Бањица“, др Зорану Башчановићу, директору Здравственог центра „Студеница“ Краљево, др Зорану Мрвићу, Служби хитне помоћи Дома здравља „Др Никола Џамић“ Врњачка Бања и помоћници министра здравља, Мирјани Ћирић уручене су Плакете са сребрним амблемом.

MMP 6303


Добитници овогодишњих новчаних награда поводом Дана Општине су Миливоје Чомагић, пољопривредник из Станишинаца, Хорска секција КУД „Абрашевић“, Исидора Бурмаз, ученица Математичке гимназије у Београду и Наташа Стојадиновић, радница Црвеног крста Врњачка Бања.
Захвалнице Председника општине Врњачка Бања додељене су Божидару Бошку Савићу, Предузећу „Бели бор“, Радосаву Пејовићу, Удружењу Грађана „Гочки Круг“, Миленку Пијетловићу, Небојши Карамарковићу, Владиславу Ђукићу, Игору Гочанину, Животи Дреноваку, Обраду Шаранчићу, ФК „Реал“ Подунавци и Николи Божилову.


Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.