ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Председник општине
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Делегација индијске фирме „Geekay Sales Corporation“ предвођена Г.К. Најаром на данашњем пријему код Председника општине Врњачка Бања изразила је интересовање за улагање у постојећи или изградњу новог хотела.

20170227 101100

Циљ је обезбеђење локације на којој би се градио хотел у ком би се гости, у једном природном амбијенту, користећи лековита својства и прородне благодети, уз јогу и минимално коришћење медикамената лечили и опорављали дух и тело. План је да се туристи из Индије анимирају и користе услуге у оквиру тог објекта. Имајући у виду да Врњачка Бања слови за једну еколошки чисту и уређену средину, богату природним лековитим факторима чија примена у лечењу има дугогодишњу традицију са веома успешмним резултатима, не чуди и показано интересовање данашње делегације да свој капитал управо уложе у ово место.Председник врњачке општине, Бобан Ђуровић истакао је спремност на сарадњу са индијским привредницима и подржао њихову иницијативу, указујући на локације које су на располагању за изградњу наведеног објекта, као и на хотелске објекте који се, уз додатна улагања, могу ставити у жељену функцију будућих инвеститора.Како је интерес индијских привредника што природније окружење, мир, шума, свеж ваздух и минерални извори, након пријема, гости су обишли Врњачку Бању, као и локације и објекте који су у скаду са њиховим постављеним циљевима.


 

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.