ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Председник општине
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Традиционално, новогодишњим коктелом у Хотелу Соларис, Председник општине окупио је истакнуте привреднике Врњачке Бање и том приликом сумирао резултате остварене у 2016. години.

Novogodisnji koktel 2017.1

Осим привредника, овом коктелу, присуствовали су и директори јавних предузећа, представници компанија које су инвеститори у Врњачкој Бањи, као и пријатељи Општине Врњачка Бања са којима ова локална самоуправа има дугогодишњу успешну сарадњу. Циљ оваквог окупљања је жеља локалне самоуправе да укаже на важност постојања Привредног савета и синергије локалне привреде и Општине у реализацији многобројних пројеката значајних за развој и унапређење целокупног амбијента општине.

Novogodisnji koktel 2017

Председник општине, Бобан Ђуровић је још једном подсетио на све испуњено и реализовано током протекле године и представио нове планове за 2017. годину, уз уверење да ће предстојећа година бити за све још успешнија и донети нову енегрију у остварењу заједничких идеја.


 

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.