ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Председник општине
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Председник Општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић, примио је делегацију Општине Пећинци коју је предводила Дубравка Ковачевић Суботички, председница Општине Пећинци.

Poseta Pecinci

Састанак је одржан поводом успостављања културне и привредне сарадње двеју општина, а пре свега туристичке, која би се огледала у организовању долазака гостију из ове сремске општине у Врњачку Бању. Састанку су присуствовали и представници Медијског центра Срем који су главни промотери поменуте сарадње и који ових дана, у Врњачкој Бањи, учествују у Радијским данима у организацији РАБ-а Србија. Након пријема, уследио је обилазак Врњачке Бање, како би се гости из Пећинаца ближе упознали са њеним потенцијалима и услугама које она нуди.


Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.