ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Председник општине
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Председник општине Врњачка Бања са сарадницима примио је директора Канцеларије за Косово и Метохију, Марка Ђурића и министра просвете, науке и технолошког развоја, Младена Шарчевића.

prijem KiM i prosveta

Састанку организованом у згради Општине, присуствовали су и начелник Рашког управног округа, Небојша Симовић и функционер СНС, Зоран Бабић. На састанку су представљене активности врњачког руководства и инвестиције реализоване у протеклом периоду уз помоћ Владе РС, али и затражена подршка Владе и ресорних министарстава у решавању питања успешне приватизације ХТП „Фонтана“ и стављања у функцију цивилног аеродрома Морава. Говорећи о сарадњи Врњачке Бање са локалним самоуправама на северу Косова и Метохије, Ђурић је рекао да је та сарадња веома важна јер Срби на Косову и Метохији имају потребу за бањским лечењем и релаксацијом након свих стресних ситуација са којима се суочавају.

poseta UTS
Након састанка, у пратњи руководства Општине Врњачка Бања и директорке Угоститељско-туристичке школе, Јелене Чеперковић, гости су обишли ову школу и поставили камен темељац за доградњу кухињског блока у оквиру Школског ресторана „Истра“.

kamen temeljac UTS

Министар Шарчевић је том приликом рекао да је ово почетак стварања нових услова за рад и да ће Министарство, осим финансирања ових радова за које је већ издвојило око 3,8 милиона динара, пронаћи начине да помогне и у опремању кухињског блока. Према његовој оцени, ова школа је пример успешног рада у којој је примењен један од модела дуалног образовања и истакао успех ученика ове школе који раде по најпознатијим туристичким центрима широм света.


Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.