ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Председник општине
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Делегација индијске фирме „Geekay Sales Corporation“ предвођена Г.К. Најаром на данашњем пријему код Председника општине Врњачка Бања изразила је интересовање за улагање у постојећи или изградњу новог хотела.

20170227 101100

Традиционално, новогодишњим коктелом у Хотелу Соларис, Председник општине окупио је истакнуте привреднике Врњачке Бање и том приликом сумирао резултате остварене у 2016. години.

Novogodisnji koktel 2017.1

Председник Општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић, примио је делегацију Општине Пећинци коју је предводила Дубравка Ковачевић Суботички, председница Општине Пећинци.

Poseta Pecinci

Председник општине Врњачка Бања са сарадницима примио је директора Канцеларије за Косово и Метохију, Марка Ђурића и министра просвете, науке и технолошког развоја, Младена Шарчевића.

prijem KiM i prosveta

Девета Олимпијада спорта, здравља и културе трећег доба одржава се у Врњачкој Бањи од 30. 09. до 04. 10. 2016. године. На досадашњих осам Олимпијада, учествовало је око 6000 људи трећег доба, који су освајали медаље, стизали први или последњи, држећи се олимпијског начела „Важно је учествовати“.

068

Председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић са сарадницима примио је делегацију пословних људи и дипломата из Мађарске који су заинтересовани за инвестирање у области енергетике, управљања водама и бањски туризам, као и куповину постојећих хотела.

Priejm Madjarska 2016

Свечаном седницом која је уприличена у сали Скупштине општине Врњачка Бања обележен је Дан ватрогасаца Србије и још једна година успешног рада и постојања Доборвољног ватрогасног друштва у Врњачкој Бањи.

DVD 2016

Врњачка Бања имала је један од запаженијих наступа на недавно одржаном Међународном сајму туризма у Москви.

sajam moskva 2016

Председник врњачке општине, Бобан Ђуровић и представници Аграрног фонда уручили су данас уговоре о субвенцијама пољопривредним произвођачима са територије општине Врњачка Бања.

DSCN9580

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.