ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Општинско веће
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

На дневном реду прве седнице Општинског већа у новом сазиву нашло се 16 тачака. Седница је почела разматрањем предлога Одлуке по захтеву за размену непокретности са Општином Врњачка Бања, након чега су разматрани предлози одлука о покретању поступaка за отуђење и прибављање непокретности из јавне својине Општине.

Vece 1 2016

Чланови Већа разматрали су и предлог Одлуке о одређивању надлежног органа за спровођење поступка давања у закуп пољопривредног земљишта у државној својини на територији општине Врњачка Бања, на основу које се одређује Председник општине Врњачка Бања као орган надлежан за доношење Одлуке о расписивању јавног огласа за давање у закуп наведеног земљишта, уз сагласност Министарства пољопривреде и у складу с Годишњим програмом заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта. Овим предлогом Одлуке, прописано је и да, на основу предлога Комисије коју формира Општинско веће, Председник општине доноси Одлуку о давању на коришћење, без плаћања накнаде, пољопривредног земљишта у државној својини на територији ове општине, уз сагласност Министарства пољопривреде.
На дневном реду данашње седнице нашла се и Информација поводом захтева такси превозника за повећање цене обављања услуге такси превоза на територији општине Врњачка Бања, о ком је претходно одлучивао Одбор за привреду и друштвене делатности Скупштине општине Врњачка Бања. Одбор је захтев такси превозника оценио као неоснован и предложио Општинском већу да га не прихвати.
Веће је дало сагласност за прикључак јавне чесме на дечијем игралишту "Стаменчићи" у Грачацу на водовод "Врући извори 2", као и на допуну Ценовника Спортског центра Врњачка Бања за коришћење термина у оквиру спортске хале "Владе Дивац" и на допуну Ценовника артикала у бифеу Општине Врњачка Бања.
На крају седнице, чланови Већа упознати су са Информацијом поводом захтева Дома здравља "Др Никола Џамић" Врњачка Бања за обележавање паркинг места у Краљевачкој улици за потребе ове Установе и усвојили предлог Решења о додели средстава из буџета Општине Врњачка Бања за пројекте којима се остварује јавни интерес у области јавног информисања у 2016. години.


Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.