ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Општинско веће
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

IMG 2844

29. редовна седница Општинског већа која је донела изузетно обиман дневни ред од готово тридесет тачака, почела је разматрањем предлога за допуну дневног реда и предлога за измене и допуне аката који се налазе на дневном реду седнице Скупштине општине Врњачка Бања заказане за 29. април 2015. године.

У оквиру друге тачке дневног реда која се односи на Ребаланс Одлуке о буџету општине Врњачка Бања за текућу 2015. годину, указано је да ово усклађивање лежи у усклађивању са изменом Закона о буџетском систему, али и због усаглашавања недовољних апропријација, те изузетног повећања обима послова Дирекције за планирање и изградњу, односно радова на путној инфраструктури. Првим ребаланском врши се увећање приходне и расходне стране за нешто више од 74 милиона динара, што је више од готово 8 % од првобитне Одлуке о буџету. Шефица Службе за буџет, финансије и локалну пореску администрацију, Гордана Узуновић упознала је присутне са примедбама које су на јавној расправи поднете на Ребаланс Одлуке о буџету.
Након дуге и исцрпне дискусије по овој тачки дневног реда, чланови Већа упознати су и са Планом општег распореда места за постављање монтажних објеката и опреме на територији општине Врњачка Бања. Веће је усвојило Нацрт Одлуке о изменама и допунама Одлуке о општинским административним таксама на основу које ће сви будући младенци бити ослобођени плаћања таксене тарифе за закључење брака у скупштинској сали.

IMG 2846

У наставку седнице, Веће је разматрало Нацрт Одлуке о претварању потраживања насталих по основу јавних прихода од „Прве Петолетке- наменске“ Трстеник у основни капитал овог привредног друштва, као и Нацрт Одлуке о претварању потраживања насталих по основу успостављених јавних прихода од ЈП „Бели извор“ и ЈП „Борјак“ у основни капитал ових јавних предузећа. Шеф Службе за привреду, локални економски развој и друштвене делатности Живорад Јаћимовић упознао је присутне са Нацртом Одлуке о допуни Одлуке о финансијској подршци породици са децом на територији опшине Врњачка Бања, као и са изменама и допунама Програма потреба за ауто-такси превозом на територији општине Врњачка Бања за петогодишњи плански период.
На данашњој седници разматран је и Нацрт Одлуке о изменама и допунама Одлуке о утврђивању потреба за решавање стамбених потреба избеглица на територији општине Врњачка Бања, као и одлуке о братимљењу општине Врњачка Бања са општинама Жабљак и Беране. Ове одлуке су резултат спремности наведених локалних самоуправа за успостављање прекограничне сарадње на изради заједничких пројеката којима ће се конкурисати код фондова Европске Уније.
Веће је дало сагласност на Одлуку Надзорног одбора ЈП „Нови Аутопревоз“ о утврђивању цена комуналних услуга наплате јавних паркиралишта и упознато је са Решењем о избору најповољнијег понуђача и давању у закуп неизграђеног грађевинског земљишта за изградњу аква парка.

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.