ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Општинско веће
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Vanredna OV 17.4.2015. 2

Дневни ред од 20 тачака обележио је данашњу ванредну седницу Општинског већа Општине Врњачка Бања.
Чланови Већа једногласно су прихватили Одлуку о изменама и допунама Одлуке о општем уређењу Врњачке Бање, на који начин је потенцијалним инвеститорима омогућено да током читаве године, па и у време трајања сезоне од 1. јула до 31. августа, као и недељом и државним и верским поразницима, могу несметано да раде, односно сада могу да, у овом периоду, изводе земљане радове у првој грађевинској зони, као и довожење и одвожење материјала за радове.

У наставку седнице разматрани су Нацрт Одлуке о главном урбанисти за општину Врњачка Бања, Нацрт Одлуке о одређивању надлежног органа за спровођење поступка давања у закуп пољопривредног земљишта у државној својини на територији општине Врњачка Бања, Нацрт Одлуке о давању на коришћење непокретности Општине Врњачка Бања Културном центру Врњачка Бања, као и Нацрт Одлуке о давању на коришћење непокретности Општине Врњачка Бања Спортском центру Врњачка Бања. Наведене одлуке наћиће се на дневном реду наредне седнице локалног парламента.
Веће је разматрало и извештаје о раду и пословању Установе Спортски центар Врњачка Бања и Народне библиотеке „Др Душан Радић“, а Скупштина ће на својој наредној седници разматрати и Одлуку о утврђивању нових цена паркинг услуга на територији наше општине.
Информација у вези захтева за израду пропагандног филма о Врњачкој Бањи скинута је са дневног реда данашње седнице, док је захтев МЗ Ново Село за финансијска средства одбијен.
У наставку, чланови Већа задужили су надлежне општинске службе да обраде податке како би се створили законски услови да Веће у наредном периоду може да определи одређена финансијска средства ученицима са подручја општине Врњачка Бања која су им неопходна ради учествовања на такмичењима виших рангова или за посету научних кампова, односно за потребе финансирања ученика ван средстава која су опредељена буџетом.
Чланови Већа одобрили да се Сајам књига у Врњачкој Бањи организује у периоду од 7.7. до 25.8.2015. године.
На данашњој седници разматрани су и Закључак Одбора за омладину и спорт којим је 120.000 динара опредељено на име награда за најбоље спортисте у 2014. години, а давањем сагласности на Програм подршке за спровођење пољопривредне политике у 2015. години и на Измене и допуне Програма пословања Фонда за унапређење пољопривреде, завршена је данашња ванредна седница Општинског већа.

 

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.