ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Општинско веће
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

На дневном реду прве седнице Општинског већа у новом сазиву нашло се 16 тачака. Седница је почела разматрањем предлога Одлуке по захтеву за размену непокретности са Општином Врњачка Бања, након чега су разматрани предлози одлука о покретању поступaка за отуђење и прибављање непокретности из јавне својине Општине.

Vece 1 2016

vanredna sednica veca

Ванредна седница Општинског већа општине Врњачка Бања почела је разматрањем Ребаланса Одлуке о буџету општине Врњачка Бања за 2015. годину. Након дискусије по овој тачки дневног реда, прешло се на разматрање извештаја о раду Општинске управе општине Врњачка Бања и Председника општине за 2014. годину.

IMG 2844

29. редовна седница Општинског већа која је донела изузетно обиман дневни ред од готово тридесет тачака, почела је разматрањем предлога за допуну дневног реда и предлога за измене и допуне аката који се налазе на дневном реду седнице Скупштине општине Врњачка Бања заказане за 29. април 2015. године.

Vanredna OV 17.4.2015. 2

Дневни ред од 20 тачака обележио је данашњу ванредну седницу Општинског већа Општине Врњачка Бања.
Чланови Већа једногласно су прихватили Одлуку о изменама и допунама Одлуке о општем уређењу Врњачке Бање, на који начин је потенцијалним инвеститорима омогућено да током читаве године, па и у време трајања сезоне од 1. јула до 31. августа, као и недељом и државним и верским поразницима, могу несметано да раде, односно сада могу да, у овом периоду, изводе земљане радове у првој грађевинској зони, као и довожење и одвожење материјала за радове.

rasprava o vrticu obelezila sednicu veca     

Данас је одржана ванредна седница општинског Већа. Након усвајања записника, и допуне дневног реда, чланови Већа су разматрали Нацрт Одлуке о усклађивању просторног плана општине Врњачка Бања 2011- 2021. године са Законом о планирању и изградњи. Ово усаглашавање је законска обавеза, а локалне самоуправе имају рок да у периоду од 18 месеци од доношења Закона ускладе своја правна акта.

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.