ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Активности
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Део активности Канцеларија за младе:

 

ВОЛОНТЕРИЗАМ:

У многим Канцеларијама за младе волонтери су укључени у организацију различитих активности и догађаја. Истовремено, омогућене су им обуке за стицање знања и вештина. Кроз развој волонтерских сервиса, који стварају мреже тимова волонтера, доборбит имају млади али и сама локална заједница, која постаје видљива у широј средини по активизму и иницијативама младих. Најчешће акције волонтера се односе на уређење и заштиту животне средине, промоцију здравих стилова живота и организацију спортских и уметничких дешавања.

 

KУЛТУРА:

У мањим срединама културна понуда није довољно развијена па су се Канцеларије за младе усмериле на подстицај развоја лултуре и учешћу младих у културним активностима. Млади у КЗМ креирају културне садржаје, организују пројекције филмова, концерте неафирнисаних бендова, представе аматерских позоришта или књижевне вечери.

 

АКТИВИЗАМ:

Највећи број својих активности КЗМ усмеравају на подршку активизму младих. Млади се кроз различите обуке, најчешће из области: развој животних вештина, вештина комуникације, писање пројеката, превенције насиља, организације догађаја, оснажују да активно учествују у животу своје заједнице.

 

ЗАПОШЉАВАЊЕ МЛАДИХ:

Незапосленост је препозната као један од највећих изазова са којим се млади суочавају, КЗМ укључују своје младе у обуке које им омогућавају да стекну знања и вештине које су неопходне у савременом пословном окружењу како би били што конкурентнији на тржишту рада.

 

Канцеларија за младе

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.